LHBTI+ in de kerk

Procesbegeleiding binnen de gemeente.

Als een kerkenraad zich wat meer wil verdiepen over dit onderwerp hetzij naar aanleiding van een gerichte vraag vanuit de gemeente of gewoon omdat ze dit zelf op de agenda wil zetten biedt Praktijk in gesprek ondersteuning op maat. Er zijn drie mogelijkheden voor ondersteuning:

  1. Coordinerend en adviserend
  2. Uitvoerend
  3. Gecombineerd

Omdat wij Jezus als voorbeeld hebben in het onvoorwaardelijk liefhebben zijn wij begaan met mensen die binnen de kerk worstelen met hun geaardheid. Wij vinden dat deze mensen allereerst gezien mogen worden door de liefdevolle ogen van Hem die al Zijn kinderen liefheeft. Vanuit die onvoorwaardelijke  niet-veroordelende liefde willen we naast mensen gaan staan om te ontdekken welk plan God met hen voor ogen heeft. Wij nemen vooraf bewust geen standpunten in en zullen daar tijdens het begeleidingstraject ook niet op aansturen. Belangrijk vinden we dat er allereerst meer openheid en veiligheid ontstaat om over deze dingen te kunnen en mogen praten zonder oordeel. Het doel wat we voor ogen hebben is dat er een wederzijdse open houding is en een actieve accepatie van gemeenteleden die niet hetero zijn. We willen ondersteuning en nabijheid bieden in het zoeken van de weg die God met ieder van ons gaat. Vraag naar de mogelijkheden. Als uw interesse is gewekt maken we een afspraak voor een orienterend gesprek waarin u uw wensen kenbaar kunt maken. Naar aanleiding van dat gesprek zal er op uw verzoek een offerte worden opgesteld.

Individuele begeleiding

Ben je er nog niet uit? Twijfel je aan wie je het eerste wilt vertellen dat je andere gevoelens hebt dan een hetero? Ben je vastgelopen in je proces? Ben je het zicht op Jezus kwijtgeraakt? Of is er iets anders waar je mee zit? Wil je gewoon eens praten? Dat kan. In een  kennismakingsgesprek kijken we samen naar wat jij nodig hebt. Naar aanleiding van dat gesprek zullen we op jou verzoek een aantal sessies afspreken.

Groepsbegeleiding

Het is mogelijk onder begeleiding een gespreksgroep op te starten voor LHTBers maar ook voor bijvoorbeeld ‘ouders van’. Wij helpen op weg totdat begeleiding niet meer nodig is en de groep zelfstandig verder kan.

Kijk ook eens op www.anders-om.nl